Зірка театру Лесі Українки приєдналася до Збройних сил України

12.08.2024
0
2

 

Марія Агапітова, відома акторка Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, прийняла рішення вступити до лав Збройних сил України. Це стало відомо завдяки її повідомленню на Facebook.

Агапітова розповіла, що ще в 2022 році намагалася приєднатися до військових, але тоді їй не вдалося. Вона стояла в довгій черзі в ТЦК (територіальному центрі комплектування), але їй відповіли, що "її час ще прийде". І ось цей час нарешті настав. Акторка вирішила стати на захист своєї країни.

Марія підкреслила, що для того, щоб стати військовослужбовцем, їй знадобилася хороша броня. Вона зазначила, що військові речі для жінок є дорожчими та менш зручними, оскільки її броня не була спеціально адаптована для жінок. Це, за словами Агапітової, ускладнює ситуацію.

В Україні на сьогоднішній день служать понад 67 тисяч жінок у Збройних силах. Це свідчить про те, що жінки активно долучаються до захисту країни.

У зв'язку з новим законом про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня, з’явилися нові штрафи для військовозобов'язаних жінок. Якщо вони не оновлять свої дані протягом 60 днів, їм загрожують штрафи від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Нещодавно стало відомо, що 35% чоловіків призовного віку готові долучитися до Збройних сил України. Вони хочуть захистити свої сім'ї і помститися за агресію окупантів.

Також відомо, що український письменник і фронтмен гурту «Жадан і Собаки» Сергій Жадан вступив до лав бригади Національної гвардії України «Хартія». В даний момент він проходить військовий вишкіл.

Крім того, засновник видавництва «Лабораторія» та книжкового дистрибутора «Лібраріус» Антон Мартинов також отримав повістку і мобілізувався до Збройних сил України.

Агапітова, Жадан і Мартинов – це не єдині приклади українців, які, незважаючи на різні сфери діяльності, вирішили приєднатися до Збройних сил України. Всі вони демонструють високий рівень патріотизму і готовність служити своїй країні в складний час.

Військова служба стала справжнім викликом для багатьох українців. І хоча ці люди прийняли таке рішення на різних етапах конфлікту, їхній внесок у захист країни є важливим і необхідним.

Марія Агапітова, як і багато інших, вирішила не залишатися осторонь і зробити все можливе для підтримки та захисту своєї Батьківщини. Її рішення підтверджує те, що патріотизм та відданість країні є ключовими рисами українців у ці непрості часи.

Протягом останніх років, з початку військового конфлікту, Україна стала свідком численних прикладів героїзму і самовідданості. Ці приклади охоплюють не тільки військових, але й цивільних осіб, які, не вагаючись, стають на захист своєї країни.

Зокрема, важливо зазначити, що події останніх років змінили життя багатьох українців. Війна стала частиною їхньої повсякденної реальності, і, незважаючи на всі труднощі, люди продовжують боротися за свою свободу і незалежність.

Важливо також згадати, що обов’язок захисту країни не обмежується тільки військовою службою. Багато українців активно підтримують армію в різний спосіб, зокрема, через волонтерську діяльність, фінансову допомогу і моральну підтримку.

Служба в Збройних силах України є важливим кроком для кожного, хто прагне внести свій внесок у захист своєї Батьківщини. І кожна людина, яка приймає таке рішення, робить це з великою відповідальністю і розумінням.

Таким чином, історії Марії Агапітової, Сергія Жадана і Антона Мартинова є яскравим прикладом того, як українці об'єднуються і підтримують свою країну в складні часи. Їхній внесок у захист України є важливим і надихає інших.

Ці події свідчать про те, що навіть у найскладніші часи, коли країна стикається з викликами і загрозами, українці залишаються сильними і відданими своїй Батьківщині. І кожен день, кожен крок до перемоги є результатом спільних зусиль і патріотизму.

Марія Агапітова у виставі «Дамський кравець»
фото: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Марія Агапітова у виставі «Цвіт жакаранди»
фото: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки
 
Марія Агапітова у виставі «Тренди твіттера»
фото: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки
 
Марія Агапітова у виставі «За зачиненими дверима»
фото: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки
 
Марія Агапітова у виставі «№ 13»
фото: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки
 
Похожие новости:
12.08.2024
Нещодавно розгорівся скандал навколо олімпійської форми українських спортсменок Марини та Владислави Алексієвих, які виступають у водних видах спорту. Відома українська художниця Катерина Криволап заявила, що купальники, які використовують сестри,
12.08.2024
Міністерство культури та інформаційної політики України (Мінкульт) повідомило про спробу рейдерського захоплення частини території Національного музею народної архітектури та побуту України у Пирогові. Музей, який розташований у Київській області,
12.08.2024
У серпні 2023 року працівники Херсонського художнього музею зробили важливе відкриття — вони змогли ідентифікувати ще одну картину, яку вкрали російські окупанти під час тимчасової окупації Херсона. Ця картина є роботою відомої української
12.08.2024
У новому наказі Міністерства культури та інформаційної політики України, який був виданий 25 липня 2024 року, з’явилися нові імена в «чорному списку». Цей список містить осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Серед нових доданих
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
выбрать фон