Херсонський художній музей виявив нову викрадену картину

12.08.2024
0
4

 

Херсонський художній музей знову зробив тривожне відкриття. Нещодавно музей ідентифікував ще одну картину, яка була викрадена російськими окупантами під час їхнього вторгнення в Україні. Ця картина є частиною великої колекції творів мистецтва, які були вкрадені з музею в 2022 році.

Що сталося?

Згідно з повідомленням Херсонського художнього музею, нова викрадена картина належить художниці Емілії Гончаровій і має назву «Старий Крим». Ця картина була створена в 1970 році і виконана пастеллю на фанері. Це вже 114-та ідентифікована робота з численного списку картин, які були вкрадені російськими військовими.

Як це стало відомо?

Музей повідомив, що робота «Старий Крим» двічі з’явилася на відеозаписах. Перше з’явлення відбулося 1 квітня 2023 року, коли фейкове «міністерство культури» Херсонської області підписувало незаконний договір про зберігання крадених культурних цінностей. Другий раз картина була зафіксована у вересні 2023 року на телеканалі «Вести Крым», де обговорювалися дії окупантів.

Хто така Емілія Гончарова?

Емілія Гончарова (1938 рік народження) була українською художницею, відомою своїми яскравими та барвистими пастелями. Народилася в Чугуєві на Харківщині, навчалася в Одесі, а потім працювала і викладала в Донецьку та Норильську. Її творчість включає пейзажі, натюрморти, портрети та жанрові композиції. Гончарова малювала як види Донеччини, так і кримські пейзажі. Один з її кримських пейзажів був викрадений і зараз перебуває в окупованому Криму.

Скільки картин було викрадено?

На даний момент музей підтвердив, що 114 творів мистецтва були вкрадені російськими окупантами з Херсонського художнього музею у 2022 році. З них 113 картин перебувають в окупованому Криму, зокрема в Центральному музеї Тавриди в Сімферополі. Місцезнаходження одного з творів поки що невідоме, але є підтвердження, що він знаходиться в руках окупантів.

Загалом було вивезено більше 10 тисяч музейних експонатів. Це включає як картини, так і інші предмети мистецтва, які становлять важливу частину культурної спадщини України.

Що робить музей?

Херсонський художній музей продовжує працювати над ідентифікацією та поверненням викрадених творів. Музей співпрацює з міжнародними організаціями і правоохоронними органами для відстеження викрадених предметів і повернення їх на батьківщину.

Що далі?

Окупанти продовжують своє мародерство, навіть не приховуючи своїх злочинів. Міжнародна спільнота та українські органи влади повинні посилити зусилля для захисту культурної спадщини України та повернення вкрадених об’єктів. Музей закликає до глобальної солідарності в цьому питанні.

Це чергове підтвердження того, що культурна спадщина України зазнає великих втрат через агресію Росії. Важливо, щоб міжнародна спільнота вжила всіх необхідних заходів для підтримки України і допомогла в захисті її культурного надбання.

Похожие новости:
12.08.2024
У серпні 2023 року працівники Херсонського художнього музею зробили важливе відкриття — вони змогли ідентифікувати ще одну картину, яку вкрали російські окупанти під час тимчасової окупації Херсона. Ця картина є роботою відомої української
12.08.2024
Міністерство культури та інформаційної політики України (Мінкульт) повідомило про спробу рейдерського захоплення частини території Національного музею народної архітектури та побуту України у Пирогові. Музей, який розташований у Київській області,
12.08.2024
У новому наказі Міністерства культури та інформаційної політики України, який був виданий 25 липня 2024 року, з’явилися нові імена в «чорному списку». Цей список містить осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Серед нових доданих
12.08.2024
Нещодавно розгорівся скандал навколо олімпійської форми українських спортсменок Марини та Владислави Алексієвих, які виступають у водних видах спорту. Відома українська художниця Катерина Криволап заявила, що купальники, які використовують сестри,
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
выбрать фон